Ga naar de inhoud

Oerkracht Academie

Hoe de Oerkracht Academie beweging inzet voor Persoonlijke Ontwikkeling

Bij “Bewegen voor je Brein” geloven we dat beweging niet alleen goed is voor je fysieke gezondheid, maar ook een krachtig instrument is voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Vandaag willen we een bijzondere organisatie in de schijnwerpers zetten: de Oerkracht Academie. Deze organisatie laat op inspirerende wijze zien hoe beweging kan bijdragen aan de persoonlijke ontwikkeling van mensen van alle leeftijden en achtergronden.

De Visie van de Oerkracht Academie

De Oerkracht Academie is een pionier op het gebied van beweging als middel voor persoonlijke ontwikkeling. De basis is gelegd bij zusterorganisatie ABC Bemmel in de specialistische begeleiding en behandeling van jongeren en jongvolwassenen. Nu zetten ze deze visie en ervaring door naar professionals in de zorg, onderwijs en bedrijfsleven.
Hun missie is eenvoudig maar krachtig: mensen helpen hun volledige potentieel te bereiken door middel van ervaringsgericht leren en adventure learning. Of het nu gaat om (buiten)sport, boksen, yoga of andere vormen van lichaamsbeweging, de Oerkracht Academie gelooft dat beweging een sleutelrol speelt in het versterken van het zelfbewustzijn en het vergroten van persoonlijke groei.

Waarom Beweging?

Volgens de Oerkracht Academie gaat beweging veel verder dan fysieke fitheid. Het is een manier om jezelf beter te leren kennen, grenzen te verleggen, en innerlijke kracht op te bouwen. Beweging helpt bij het ontwikkelen van discipline, doorzettingsvermogen en focus, kwaliteiten die essentieel zijn voor persoonlijke groei. Daarnaast heeft regelmatige beweging een bewezen positief effect op de mentale gezondheid; het vermindert stress, verhoogt het energieniveau en verbetert het humeur. Dit alles heeft een directe correlatie met je zelfvertrouwen, weerbaarheid, veerkracht en levensgeluk.

Programma’s en Initiatieven

Een van de meest opvallende initiatieven van de Oerkracht Academie is Move ya Hippo, een programma dat speciaal is ontworpen om deelnemers inzicht te laten krijgen in de regulatie van spanning en stress door middel van beweging en rust. In dit programma werken deelnemers aan zowel fysieke als mentale vaardigheden, met ondersteuning van ervaren coaches. Het programma combineert verschillende bewegingsvormen, zoals (kick)boksen, yinyoga en ademhaling, met sessies gericht op zelfreflectie en persoonlijke groei. Psycho-educatie draagt daarin bij aan de kennis en inzicht over de werking van het brein bij beweging of juist rust.

Een ander mooi voorbeeld is hun werk met professionals in zorg en onderwijs, waarbij trainingen worden geboden gericht op kernwaarden, window of tolerance en ervaringsgericht leren. Hierbij worden hun eigen ontwikkelde tools gebruikt worden om teams inzicht in elkaar en de teamdynamiek te laten krijgen. Daarnaast zijn er ook individuele trajecten voor werknemers die de balans in hun werk verloren hebben, waarbij gericht wordt op vitaliteit en beweging een middel is in de coaching. Tot slot initiëren en werken ze mee aan onderzoek rondom Adventure Learning en de natuur als co-therapeut in coaching, begeleiding en behandeling.


Inspirerende Verhalen

De impact van de Oerkracht Academie wordt het best geïllustreerd door de persoonlijke verhalen van deelnemers. Neem bijvoorbeeld Christine van Mullem, Directeur van de Borgwal:
“de Oerkracht Academie gaat in meerdere opzichten actief met je aan de slag. Geen gesprekken aan tafel, maar beweging en activiteit. Ze hebben een bijzondere en laagdrempelige werkwijze. In korte tijd creëren ze een veilige setting, zodat iedereen zich open op durft te stellen. Dit leidt tot mooie gesprekken en bereikt grootste dingen. Er is inmiddels samenwerking met de Oerkracht Academie op thema’s van groepsdynamiek tot individuele begeleiding en van sparringsessies tot thema avonden voor ouders. Ik kan de Oerkracht Academie daarom van harte aanbevelen.

Of vanuit de individuele coaching door Rik Hendriks:
Door de combinatie van mooie gesprekken en fysieke uitdagingen is de samenwerking met de Oerkracht Academie een waardevolle reis vol mooie inzichten en vergroting van zelfbewustzijn van- en door de keuzes die je maakt.

Samenwerken voor een Betere Toekomst

Bij “Bewegen voor je Brein” zijn we trots om organisaties zoals de Oerkracht Academie te steunen en onder de aandacht te brengen. Hun werk toont aan dat beweging een cruciaal onderdeel is van persoonlijke ontwikkeling en dat het iedereen kan helpen om hun beste zelf te worden. We kijken ernaar uit om in de toekomst nog meer samen te werken en kennis uit te wisselen, zodat we samen een positieve impact kunnen maken.

Heb jij al ervaren hoe beweging je leven kan veranderen? Of wil je meer weten over de programma’s van de Oerkracht Academie? Bezoek hun website op www.oerkrachtacademie.nl of neem contact met hen op voor meer informatie. Laten we samen bewegen voor een betere geest en een sterker leven!