Ga naar de inhoud

Cognitieve Fitness

Bewegen stimuleert onder andere de groei van het aantal verbindingen tussen hersencellen en het bevordert de mogelijkheid dat hersendelen functies van andere delen van de hersenen overnemen (neuroplasticiteit). Dit wetenschappelijke inzicht staat aan de basis van Cognitieve Fitness, een unieke beweegmethode die fysieke inspanning combineert met cognitieve uitdaging en bewuste ontspanningsoefeningen. De CF-methode is twee keer met positief resultaat onderzocht door het Trimbos instituut en kent inmiddels een brede toepasbaarheid. Het wordt onder andere ingezet binnen de GGZ, de ouderenzorg, onderwijs en (top)sport. 

Uit steeds meer onderzoek blijkt dat bewegen een gunstige invloed heeft op de conditie van de hersenen. Bewegen zorgt er namelijk voor dat nieuwe hersencellen worden aangemaakt (neurogenese). Bewegen stimuleert bovendien de groei van het aantal verbindingen tussen hersencellen en het bevordert de mogelijkheid dat hersendelen functies van andere delen van de hersenen overnemen (neuroplasticiteit). Dit wetenschappelijke inzicht staat aan de basis van Cognitieve Fitness, een unieke beweegmethode die fysieke inspanning combineert met cognitieve uitdaging en bewuste ontspanningsoefeningen.

Op donderdag 25 juni 2020 verzorgden Perry Coppiëns, Edward Maitimo en Sara Galle van Body Brain Dynamics een webinar voor ons in aanloop naar de Proeverij in Beweging.

Bekijk hier de replay van dit webinar.