Ga naar de inhoud

Fitavie – Bloeien door beweging

Fitavie is hét innovatieve beweegprogramma, gericht op versterken van de zelfredzaamheid van ouderen, waarbij functioneel bewegen, algemeen dagelijkse handelingen en slimme technologie het uitgangspunt vormen.

De 65-plussers vormen een groep die de komende decennia groeit van ruim 3 miljoen in 2016 tot 4,8 miljoen in 2040. De vergrijzing in Nederland brengt de komende decennia zowel kansen als uitdagingen met zich mee. Fitavie wil middels functioneel bewegen op een leuke, laagdrempelige en slimme manier hieraan een positieve bijdrage leveren. Fitavie is een coach die u en uw naaste, cliënt of patiënt elke dag helpt bij bewegen. En dat op een leuke en gerichte manier. U geeft samen aan welke dagelijkse handelingen belangrijk zijn om te doen en te blijven doen. U geeft aan wat de mogelijkheden en beperkingen zijn en Fitavie maakt automatisch een (op maat) uitdagend en leuk week- of maandprogramma. Door reactie te geven op de oefeningen leert het programma de gebruiker(s) steeds beter kennen en zal Fitavie de gebruiker(s) steeds beter bedienen en adviseren. Ook op maat af te stemmen op (de mate van) dementie van de gebruiker. Beschikbaar voor zowel Apple als Android.

Ook voor zorgverleners

Fitavie is er voor ouderen in het algemeen, voor ouderen met een vorm van dementie en voor zorgverleners. Via een functie Voortgang kunt u als mantelzorger of zorgverlener de vorderingen monitoren en kunt u hem of haar berichten sturen.

Dementie

Wat Fitavie zo uniek maakt is dat het programma ook op maat afgestemd kan worden op mensen met dementie. U of uw zorgverlener kan dit aangeven. In het profiel kunt u of uw naaste aangeven of u een vorm van dementie heeft en in welk stadium u verkeert. Geeft u Ja aan, dan maakt Fitavie een programma, speciaal op u afgestemd.
Fitavie is verder handig, logisch en slim! Dit alles vormgegeven in een eenvoudig en leesbaar scherm. Zo kan iedereen, zonder eerst uitgebreid te moeten studeren hoe alles werkt, in een handomdraai aan de slag. De hoeveelheid aan slimme technologie is zo toegepast dat hoe vaker men Fitavie gebruikt, hoe meer men de voordelen er van merkt
Vragen of opmerkingen? Mail naar ronald@fitavie.nl

Fitavie is een van de winnaars van de landelijke SBIR innovatie competitie ‘kwetsbare doelgroepen’ van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en Economische zaken in 2018