Ga naar de inhoud

Persoonlijke groei

Er bestaan verschillende beweeginterventies & beweegprofessionals die daarvoor ingezet kunnen worden. Beweegprofessionals die bij uitstek bewegen inzetten om je te helpen bij persoonlijke ontwikkeling zijn o.a. de bewegingsagogen , psychomotorisch therapeuten en oefentherapeuten (Mensendieck/Cesar). Daarnaast zijn er natuurlijk ook vele andere professionals die bewegen en beweeginterventies bewust kunnen inzetten in hun aanpak. Denk bijvoorbeeld aan bewegingswetenschappers, lichaamsgericht werkende psychologen, psychosomatisch fysiotherapeuten, sportpsychologen, revalidatietherapeuten, inspanningsfysiologen, burn-outcoaches, leefstijlcoaches, wandelcoaches, danscoaches, personal trainers, bewegingsconsulenten etc. etc. Hieronder hebben we enkele interventies / beweegprofessionals nader toegelicht.

BEWEGINGSAGOGEN bieden sport- en bewegingsactiviteiten aan met als doel een bijdrage te leveren aan de psychosociale, lichamelijke en emotionele ontwikkeling. Movere is de overkoepelende vakvereniging voor de Bewegingsagoog in Nederland.

BOKSEN blijkt een uitermate geschikte beweeginterventie te zijn in het kader van persoonlijke bewustwording, persoonlijke ontwikkeling, vergroten van sociale competenties en sociale weerbaarheid.

De MIND5® M.E.T.H.O.D.© combineert mentale en fysieke zelf bewustzijnstraining en ervaringsgericht leren, wat zorgt voor blijvende gedragsverandering.

SPAT VERANDERT coaches zijn specialisten in duurzame gedragsverandering. Gedrag veranderen is niet makkelijk. Maar de kans op succes is groter door te werken met de SPAT methode. Met deze methode wordt het hele lichaam betrokken bij de leerervaring: fysiek, mentaal en emotioneel. Dát maakt impact. Hiervoor bieden zij vitaliteitsprogramma’s, workshops en trainingen voor het bedrijfsleven en in de zorgsector.