Ga naar de inhoud

Bewegen en mentale gezondheid

Op maandag 27 juni 2022 had u het webinar Bewegen en Mentale Gezondheid kunnen bijwonen. Dit webinar was georganiseerd door het waardenetwerk Verslaving en Gezonde Leefstijl van de Nederlandse GGZ ism Stichting Bewegen voor je Brein.
Wist u daar niet van of kon u er niet bij zijn dan kunt u alsnog het webinar bekijken, evenals de gebruikte presentaties.

De presentaties van de sprekers:

  • Onderzoeker en lector Jooske van Busschbach nam ons mee in de laatste wetenschappelijke inzichten op het gebied van bewegen en mentale gezondheid.
  • Sportbegeleider Guus Verhoef hielp vervolgens de vertaling te maken naar de dagelijkse praktijk. Hij bood handvatten om beweging meer onderdeel uit te laten maken van de behandeling, begeleiding én van jouw eigen leven.
  • En hoe belangrijk dat is, bleek wel uit de ervaring van Klaas Boomsma. Hij vertelde het verhaal van zijn verslaving aan alcohol en cocaïne, maar vooral wat hij heeft gedaan om zijn leven weer in eigen hand te nemen en hoe hij een gezond leven in balans opbouwde.
  • En als toegift: een handout met een aantal tips om met bewegen aan de slag te gaan in contact met cliënten

Het waardenetwerk Verslaving en Gezonde Leefstijl organiseert meerdere activiteiten om de kennis en kunde op het gebied van leefstijl (stress, slaap, beweging en voeding en middelengebruik) en verslaving te vergroten, binnen en buiten de ggz en de verslavingszorg. Zo organiseren ze op maandag 5 september het Festival van de Leefstijl bij het Museum van de Geest. Tijdens het Festival van de Leefstijl doet u meer kennis op over de verschillende leefstijlgebieden en leert u deze kennis toe te passen in de praktijk. Er staan achttien topsprekers geprogrammeerd, waaronder Klaas Boomsma, een workshop van Bewegen voor je Brein, een lezing over een sportloket bij een ggz instelling, een workshop wandelcoaching en een lezing over de groene ggz. Ook presenteren de nieuwste leefstijlinnovaties zich, zoals zorgrobots, VR brillen en een gezondheidscheck.

Meer informatie over het programma vindt u op Festival van de leefstijl (denederlandseggz.nl)

Tot en met 17 juli kunt u gebruik maken van de Early Bird korting: een ticket kost dan 225 euro. Vanaf 18 juli kosten tickets 295 euro.