Ga naar de inhoud

Hieronder de verschillende partijen die het ons mogelijk hebben gemaakt Stichting Bewegen voor je Brein op te richten:

Beroepsvereniging Runningtherapie Nederland
De Beroepsvereniging Runningtherapie Nederland ondersteunt Stichting Bewegen voor je Brein van harte omdat het 100% aansluit bij de visie en doelstelling van onze vereniging. Recentelijk onderzoek laat steeds meer zien hoe belangrijk bewegen is voor de cognitieve functies van het brein en ter preventie en bescherming tegen dreigende ziektes als dementie en alzheimer. De BRTN zoekt graag de samenwerking en geen concurrentie met andere partners die op allerlei gebied en in verschillende vormgevingen bewegen aanbieden, promoten en implementeren. In het Platform Bewegenvoorjebrein.nl komen al deze facetten samen.

Body Brain Dynamics – Cognitieve Fitness
Wij steunen dit mooie initiatief omdat het naadloos aansluit bij onze eigen missie om mensen op een plezierige manier in beweging te krijgen en daarmee de hersenen gezond te houden.

Hogeschool Windesheim, Calo, opleiding Psychomotorische therapie
Vanuit de Calo, in het bijzonder de psychomotorische therapie opleidingen, steunen wij het initiatief om de waarde van bewegen (in brede zin) onder de aandacht te brengen. Bewegen voor je brein biedt zowel professionals, studenten als geïnteresseerden hierover laagdrempelig waardevolle informatie.

Lichaamsgericht Werkende Psychologen van het NIP
Wij van de sectie Lichaamsgericht Werkende Psychologen NIP zijn trots dat we een bijdrage hebben kunnen leveren om Bewegen voor je Brein tot een stichting te maken. Hiermee steunen we het initiatief om meer mensen in beweging te brengen en het lijf actief te betrekken in de behandeling en preventie van psychische en lichamelijke klachten.

Meulenberg Training & CoachingAls bedrijf dat zich specialiseert in het begeleiden van mensen met burn-out, is het hebben van een goed onderbouwde aanpak cruciaal! Bewegen voor je brein biedt een prachtig platform om deze kennis bij elkaar te brengen. Daar kun je toch alleen maar achterstaan? 

Nederlandse Vereniging voor Psychomotorische Therapie (NVPMT)
De NVPMT ondersteunt het initiatief voor de Stichting Bewegen voor je Brein van harte! Door kennis en expertise te verbinden, samen te brengen en daarin met elkaar samen te werken kunnen we de krachten bundelen om de waarde van bewegingsgerichte en lichaamsgerichte interventies en de relatie tot psychische en psychosociale problematiek verder te ontwikkelen. Dit zowel om deze kennis te benutten in de kwaliteit van behandeling, als ook in de toepassingsmogelijkheden in preventieve zin.

Rots & Water Instituut
Het Rots en Water Instituut onderschrijft de doelstellingen van Bewegen voor je Brein. Daarbij de kanttekening dat bewegen niet alleen het brein maar ook de Mens in zijn geheel vormt. Bewegen voor een gezond lichaam, bewegen voor een gezonde geest, bewegen om bruggen tussen mensen te bouwen.

SPAT verandert
Wij vinden het zeer belangrijk dat er een selectie wordt gemaakt van betrouwbare informatie over de effecten van bewegen op de psychische. Iedere professional die beweging inzet als middel krijgt hierdoor toegang tot waardevolle wetenschappelijke onderbouwing. Wij steunen dit initiatief én zetten ons met de personen Fabio D’Agata en Marloes Nieberg in om stichting Bewegen voor je Brein te helpen bij een succesvolle ontwikkeling.