Ga naar de inhoud

Body to brain

Hoe blijven wij fit en gezond als wij ouder worden?
En welke rol spelen onze hersenen hierbij?

Vragen waarop het boek Body to Brain op een ludieke manier antwoord geeft. Het is niet alleen een informatief boek, maar gelijk ook een werkboek met allerlei oefeningen om jou te helpen zo lang mogelijk fit en gezond te blijven.

Daarnaast staan er interessante interviews in met bekende en onbekende Nederlanders, allemaal ervaringsdeskundigen, die hun visie geven op hoe zij gezond en fit proberen te blijven.

Het boek is geschreven door Silvia Bos, bewegingsexpert en coach en co- schrijver neurowetenschapper Berry van den Berg.

Soms gebeuren er dingen in het leven waardoor je hersenen en lichaam anders gaan reageren dan jij gewend bent en graag gewild had. Denk hierbij aan een herseninfarct, of een ernstig ongeluk. Hoe ga jij om met de lichamelijke en geestelijk hobbels die opeens op je pad zijn gekomen? En hoe ga je om met de diagnose jong dementie terwijl je nog midden in het leven staat?

Inspirerende verhalen van ervaringsdeskundigen zoals Annemarie van der Sar van de Edwin van der Sar Foundation die een herseninfarct heeft gehad en die zich nu inzet om mensen met een niet aangeboren hersenbeschadiging te helpen revalideren, of Sonja Bouten met jong dementie, die nu ook te zien is in het televisieprogramma Restaurant Misverstand, of verkeersslachtoffer Evelien Makkink die na drie maanden in coma gelegen te hebben, zich nu terug vecht naar een zo’n normaal en zelfstandig mogelijk leven.
Verder komen er in het boek een sport- en revalidatiefysiotherapeut aan het woord en Bettine Vriesekoop als ambassadeur van Oldstars die haar kijk geeft op hoe je op oudere leeftijd fit en gezond blijft.

Sporten is een belangrijk onderdeel van een gezond leven en dat kan op verschillende niveaus zijn. Het belangrijkste is om je lichaam in beweging te houden en je hersenen actief. Directeur Ronald Wouters van NL Actief vertelt wat mogelijk is binnen de fitnessbranche en wat sport voor hem persoonlijk betekent.

De rode draad door het boek is het gezond houden van lijf en brein. Het actief houden van de hersenen is essentieel om gezond oud te worden. Blijf je hersenen uitdagen door nieuwe ervaringen op te zoeken en nieuwe vaardigheden te leren. Op deze manier blijf je jong van geest.

Bij een gezond leven hoort ook gelukkig zijn. En om gelukkig te zijn moet je o.a. lekker kunnen lachen en ontspannen. Een lachcoach vertelt haar visie op waarom lachen zo belangrijk is en een ontspanningsexpert neemt jou mee in de manieren waarop jij je kan ontspannen en legt uit welke belangrijke rol jouw ademhaling hierbij speelt.
Uiteraard is ook voeding een belangrijk component van een gezond leven en daar vertelt een diëtiste die van lekker eten houdt meer over.

Laat je inspireren door het boek om je lijf sterk te houden en je hersenen gezond; voor nu en later. Het één kan niet zonder het ander.