Ga naar de inhoud

TRAP

Traumasensitieve Kickbokstherapie

De populariteit van (kick)boksen groeit aanzienlijk, zowel onder mensen die op zoek zijn naar mentale ondersteuning als bij hulpverleners. Wanneer dit op maat wordt aangeboden door een gekwalificeerde zorgprofessional kan vechtsport aanzienlijke waarde bieden. Met name in de mentale gezondheidszorg vereist een therapeutische behandeling een fijngevoelige afstemming, vooral bij het werken met mensen met trauma.

Multidisciplinaire studiedagen

TRAP Kickbokstherapie zet zich in voor de professionalisering van vechtsport in de zorg. Dit doen zij onder andere door het aanbieden van multidisciplinaire studiedagen en incompany trainingen over traumasensitieve kickboksinterventies. De studiedagen zijn geaccrediteerd voor 12 punten Register Vaktherapie.

Over Erik

Erik is psychomotorisch therapeut met meer dan 10 jaar werkervaring in de specialistische GGZ. Zijn expertise ligt op het gebied van vroegjeugdig- en complex trauma, waarbij hij regelmatig zijn jarenlange ervaring in vechtkunst en mindfulness inzet als middel. In dit korte RTL4 fragment licht hij zijn werkwijze toe.

Naast de studiedagen TRAP Kickbokstherapie en incompany-trainingen dragen ze bij aan het verspreiden en vergroten van kennis over het verantwoord inzetten van vechtsport in de zorg. Dit doen ze door samenwerkingen aan te gaan met grootschalige onderzoeken, hun kennis te delen op LinkedIn (met posts zoals Hang NOOIT zomaar een bokszak op in zorgcontext en Wat merk jij zelf als grootste verschil tussen kickboksen en boksen) en door bijdragen te leveren aan boekenartikelen en podcasts.

Erik verzorgt regelmatig het webinar ‘Verantwoorde vechtsport in de zorg – Hang 𝙉𝙊𝙊𝙄𝙏 zomaar een bokszak op in zorgcontext! Voor professionals die nieuwsgierig zijn naar de krachten én risico’s van vechtsport in de zorg.