Ga naar de inhoud

Boeken

Spreken is zilver, boksen is goud – augustus 2021
Vechtsport is booming en hard op weg de harten van Nederland te veroveren. Steeds meer mensen ervaren de veranderkracht van vechtsport. Boksen is niet alleen een uitdagende work-out, maar ook een bewezen, effectieve behandelmethode. Als trainers, coaches en therapeuten vechtsport inzetten als interventie, behalen zij betere resultaten. Verbaal sterke mensen kunnen zich nog wel eens achter hun woorden verschuilen, maar het lichaam liegt niet: door boksen te gebruiken als interventie komen moeilijk bespreekbare zaken veel eerder naar boven. De manier waarop iemand bokst, zegt veel over hoe hij functioneert: is hij angstig, afwachtend, aanvallend of juist te dominant?
In Spreken is zilver, boksen is goud vertaalt Berend Oosterhuis, directeur van Bokscoaching, zijn jarenlange ervaring als bokser, trainer en coach naar een praktische methode, die handvatten en heldere kaders geeft om de vechtsport verantwoord in te zetten in coachings- en trainingstrajecten.

De Kickbokstherapeut – augustus 2021
Kickbokstherapeut worden. Zou jij dat willen? Zo ja, hoe word je dat dan? Mensen met psychische problemen helpen om traumatische ervaringen te overwinnen, meer weerbaar en assertiever te worden is een mooie uitdaging. En nog mooier zou het zijn als je daar ook officieel voor erkent wordt!
Mathijs Schaap bewandelde deze weg en heeft nu dit boek geschreven waarin hij je meeneemt op zijn reis tot Kickbokstherapeut. Maar het is meer dan dat alleen. Protocollen, adviezen, tips en educatie maken net zo goed onderdeel uit van dit boek!

Handboek Kickbokstrainer – november 2017
Dit boek behandelt de belangrijkste onderwerpen als het gaat om training en lesgeven in vechtsporten. Het boek is geschreven voor trainers en leraren die kickboksers spiritueel, moreel, emotioneel sociaal, mentaal en fysiek sterker willen maken. Daarvoor is verantwoord, efficiënt en uitdagend kickboks-onderwijs nodig. Dit omvangrijke boek behandelt derhalve kennis van (ped)agogiek, psychologie, didactiek, methodiek, motorisch leren, trainingsleer, juridische en medische zaken. Drs. Erik Hein is bewegingswetenschapper en psycholoog in opleiding. Hij werkte jarenlang als docent in het sportonderwijs, bij de politie en als docent bij vechtsport- en fitnessopleidingen.

Fight Therapy – mei 2016
Arnoud van der Veere