Ga naar de inhoud

SPAT Methode: lichaamsbeweging voor gedragsverandering

Gratis webinar door Fabio D’Agata en Hylke Bos op dinsdag 28 juli 2020 a.s. van 20.00 – 21.00 uur.

Lichaamsbeweging voor gedragsverandering –
een verandering bedenk je met je hoofd, maar maak je met het héle lichaam

  • Persoonlijk verhaal: paniekaanvallen opgelost door anders te sporten
  • Uiteenzetting SPAT Methode met ontwikkeldriehoek
  • Hoe kan ik de SPAT Methode toepassen?

Dit webinar is onderdeel van de serie “Proeverij in Beweging” (zie hieronder) en zal ditmaal worden verzorgd door Fabio D’Agata en Hylke Bos van SPAT Verandert. Zij zijn de mede-ontwikkelaars van de SPAT Methode en worden veel gevraagd voor verandertrajecten waarin beweging een essentiële rol speelt. Denk hierbij aan het re-integratietraject van Defensie, assertiviteitstrainingen bij bedrijven en onderzoekstrajecten met ernstig psychiatrische patiënten. In workshops en lezingen geven ze deelnemers een ander perspectief op sport en bewegen. Tijdens het Webinar delen ze de methode waarmee ze werken: de SPAT Methode.

Dit gratis Webinar heeft plaats gevonden op dinsdag 28 juli.
Bekijk hier de replay inclusief de slides.

Proeverij in Beweging

Hét jaarlijkse event voor professionals met een scala aan beweeginterventies voor lichaam en geest

Dit event is een initiatief van Stichting Bewegen voor je Brein en Stichting Running 20/20. Het doel van dit event is om (beweeg)professionals zoals trainers, leefstijl coaches, therapeuten, psychologen maar ook artsen en welzijnswerkers via inspirerende en compacte workshops te laten ‘proeven’ aan de werkwijze van collega’s. Kortom: op een prettige en praktische manier inzicht en overzicht krijgen en tevens op een persoonlijke manier geïnformeerd worden over mogelijkheden voor scholing en opleiding.

Naast de thema’s gezondheid, bewegen, sport en leefstijl komen ook specifieke onderwerpen aan bod zoals sociale weerbaarheid, leervermogen, psychische gezondheid, persoonlijke groei, mentale veerkracht en cognitieve fitness. Tijdens de proeverij zullen verschillende workshops aangeboden gaan worden over Cognitieve Fitness, Fitstap, Intelligent Bewegen, Lichaamsgerichte psychologie, PMT, Rots&Water, Runningtherapie en nog veel meer. Zie ook ons overzicht van beweeginterventies, bijbehorende beweegprofessionals en scholingsmogelijkheden op dat terrein.

Dit event zal zo snel mogelijk plaatsvinden, zodra er mogelijkheden ontstaan in het kader van het coronabeleid. Hiervoor mikken we op het voorjaar van 2021. Tot die tijd verzorgen we vanaf mei 2020 maandelijkse webinars, waarin de sprekers van de genoemde “Proeverij in Beweging” zich één voor één alvast kunnen voorstellen.