Ga naar de inhoud

Scholing

Bokscoaching
OprichterBerend Oosterhuis
WatIndividuele coaching-trajecten voor wie wil groeien op het gebied van leiderschap, weerbaarheid, impact en emotieregulatie. Ook zijn er groepstrainingen gericht op team-, leiderschap- en talentontwikkeling. Lees ook ons blog over bokscoaching.
Waarlandelijk + België
OpleidingAcademy
Accreditatiemogelijkheid om in overleg een accreditatie te verwerven
Contacthttps://www.bokscoaching.nl / info@bokscoaching.nl
Boksend opvoeden
OprichterAnnie Joosten-Lamey
WatBoksend Opvoeden is een mentale, fysieke en emotionele scholing voor onder meer trainers en coaches van boksscholen, sportscholen of verenigingen, professionals in het onderwijs, hulpverlening, gezinshuizen en GGZ.
WaarLandelijk
AccreditatieStichting Kwaliteitsregister Jeugd + Register Vaktherapie voor de Vaktherapeuten
Contacthttps://www.boksendopvoeden.nl / info@boksendopvoeden.nl
Boksz
OprichterLucas Defares
WatLeren door boksen in een groep of met individuele bokscoaching is een sportieve manier om jezelf te ontwikkelen, zowel op het persoonlijke vlak als in je werk. Spelenderwijs leer je meer over jezelf. Boksen helpt je te ontdekken hoe jij reageert op anderen en op moeilijke situaties. Vervolgens leer je hoe je daar op een goede en constructieve manier mee omgaat. Bekijk ons webinar met Lucas Defares over Boksz en lees ook het artikel hierover in Happinez.
WaarRandstad
AccreditatieNee
Contacthttps://www.boksz.nl / info@boksz.nl
Glory for All
OprichterRay Staring
WatVoor jongeren biedt Glory for All therapie waarbij vechtsport benut wordt op de weg naar verandering. Voor volwassenen wordt vanuit Glory for all vechtsport als instrument gehanteerd voor de ontwikkeling van teams en hulpverleners. Tevens biedt Glory for all een cursusaanbod voor vechtsporttrainers en zorgprofessionals die zich willen ontwikkelen in het inzetten van vechtsport bij (individuele) begeleiding van hulpvragen.
WaarGroessen
AccreditatieStichting Keurmerk Beroepsscholingen (SKB) & Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ) & Register Vaktherapie (FVB)
Contacthttps://www.gloryforall.nl / info@gloryforall.nl
In2Box, expertisecentrum voor Bokspsychotherapie
OprichtersMasja Otter (psychotherapeut) en Eugene Sedney (rijks)erkend bokstrainer)
WatMasja en Eugene bieden vanuit In2Box gezamenlijk een professioneel ontwikkelde vorm van lichaamsgerichte psychotherapie in combinatie met een training met technieken uit de bokssport. Deze Bokspsychotherapie gaat verder dan bokscoaching en is gericht op mensen die vastlopen door trauma’s(PTSS), persoonlijkheidsstoornissen of andere (ernstige) psychische problemen. Het is een specialistische manier om de juiste inzichten te krijgen, te ervaren waar (heftige) belemmeringen, blokkades en pijn zitten. Om vervolgens gericht in beweging te komen en trauma’s en beperkingen onder deskundige begeleiding aan te pakken. Deze kennis en ontwikkelde methode delen zij periodiek met andere professionals. Zie ook blog: Traumabehandeling in combinatie met boksen.
WaarZeist
OpleidingBokspsychotherapie voor professionals / Psychotherapeutische interventie bij PTSS en persoonlijkheidsproblematieken
AccreditatieBinnenkort
Contacthttps://in2box.nl / mail@in2box.nl
Mindfull Boksen
OprichterJermaine Tentua en Wim Simmers
WatMindfull Boksen is erop gericht om spanning, stress en negatieve gedachtes los te laten, door middel van beweging (boksen), praten (coaching) en mediteren (mindfulness).  Boksen biedt verschillende bokstrainingen aan waaronder Therapeutische Bokscoaching en Mindfull Boksen. STERC is een cognitieve gedragstraining met boksen als middel voor jongeren en jongvolwassenen om patronen zichtbaar te krijgen welke negatief gedrag veroorzaken. (STERC staat voor Systeem, Toelaten, Emoties, Reguleren en Coaching). Daarnaast biedt Mindfull Boksen de workshop Weerbaarheid+ aan voor (zorg)professionals.
WaarWestervoort
AccreditatieNee
Contacthttps://mindfullboksen.nl / info@mindfullboksen.nl
Parkinson BoXing
OprichtersDini en Hans Louwerse
WatBij Parkinson BoXing is de tegenstander Parkinson. Boksen tegen Parkinson is non-contact sport: ‘we stoten op de zak, pads en handschoenen maar nooit op elkaar’. De op boksen geïnspireerde trainingen kunnen ervoor zorgen dat mensen met Parkinson hun kwaliteit van leven kunnen verbeteren en zelfs kracht, flexibiliteit en snelheid opbouwen Parkinson BoXing heeft als doel om zoveel mogelijk mensen te informeren over de voordelen van intensieve lichaamsbeweging en om veilige en gastvrije programma’s te ontwikkelen voor mensen met Parkinson om terug te vechten tegen deze ziekte. Zij bieden een Parkinson BoXing-opleiding aan voor bokstrainers, sportinstructeurs, fysiotherapeuten, beweegcoaches etc.
WaarEde
AccreditatieJa
Contacthttps://www.parkinsonboxing.nl / Sportteam-ede@live.nl
Parkinsonsport
OprichterJan Groothuis, Mariëtte Robijn, Wim Rozenberg
WatDe vereniging Parkinson Sport is er voor en door mensen met Parkinson. De vereniging draait op de vrijwillige inzet van sporters met Parkinson die de opleiding tot coach hebben gedaan. ParkinsonSport.nl is gecertificeerd aanbieder van het Amerikaanse Rock Steady Boxing (RSB) non-contact boksprogramma (www.rocksteadyboxing.org) met meer dan 880 aanbieders (RSB Affiliaties) wereldwijd.
WaarHet Gooi
AccreditatieJa
Contacthttp://www.parkinsonsport.nl