Ga naar de inhoud

Welke vorm van bewegen dan?

Welke sport zal ik gaan doen?
Wat of wie kan me helpen deze vraag te beantwoorden?

Bewegen/sporten leuk vinden helpt enorm om te starten met bewegen en te blijven bewegen. Maar wat en wie kan je helpen te ontdekken welke beweegvorm jij leuk vindt? Daarvoor reiken we je hieronder enkele opties aan.

Beweeginterventies en professionals

Op deze website vind je diverse beweeginterventies en beweegprofessionals die specifiek gericht zijn op een gezonder brein, beter in je vel zitten en/of persoonlijke ontwikkeling.
Een specifieke pagina is aangemaakt voor mensen met Parkinson en voor mensen met Niet-Aangeboren Hersenletsel (NAH).

Sportwijzer

Weet je niet zo goed welke sport je wilt uitproberen? Doe dan eens de NOC*NSF sportwijzer. En ontdek welke sport bij jou past. En om het nóg makkelijker voor je te maken, krijg jij in jouw mailbox ook te zien welke clubs bij jou in de buurt daar bij horen.

Sporten met een beperking

Bij Uniek Sporten wordt er gewerkt vanuit regionale samenwerkingsverbanden die het sport aanbod voor mensen met een beperking bevorderen. Vanuit deze samenwerkingsverbanden worden sportaanbieders ondersteund die gehandicaptensport willen aanbieden, ook worden mensen met een beperking geholpen in het vinden van de juiste sport.

Buurtsportcoaches

Buurtsportcoaches hebben de taak om meer mensen te laten sporten en bewegen in de buurt. Ze leggen verbinding tussen aanbieders van sport en bijvoorbeeld welzijn, gezondheidszorg, jeugdzorg, kinderopvang en onderwijs. Op Sportkracht12 vind je de 12 provinciale sportservicebureaus die gezamenlijk werken aan een gezond en sportief Nederland. Op die pagina vind je het sportservicebureau in jouw regio, van waaruit buurtsportcoaches jou verder kunnen helpen.