Ga naar de inhoud

Volhouden

BEGONNEN – MAAR HOE NU VOL TE HOUDEN?
Leestip: Gedrag veranderen: 8 tips voor langdurig succes

Te weinig tijd, moe, geen zin ………
Al ben je nog zo gemotiveerd, dan wil dat nog niet zeggen dat het van een leien dakje gaat. Gedrag veranderen is en blijft lastig. Je gaat waarschijnlijk moeilijke momenten krijgen: je krijgt jezelf niet van de bank af omdat je geen zin hebt. Of je kiest toch voor iets anders dan je eigenlijk van plan was. Gelukkig zijn er dingen die je kan doen om toch vol te houden, ondanks de moeilijke momenten.

VIER TIPS DIE JE HELPEN OM VOL TE HOUDEN:

  • Heb je geen zin in wat je had gepland, maar wel in een andere beweegactiviteit? Ga daar dan vooral voor!
  • Vraag een familielid, vriend of iemand die je kent om je te helpen, of je te herinneren aan de reden dat je wil veranderen.
  • Laat je inspireren door anderen: wat doen zij als ze het lastig krijgen?
  • Geef jezelf een compliment voor alles wat je al hebt gedaan! Is het een keer niet gelukt? Geen probleem! Het kan wel helpen om te kijken waarom het niet lukt.

Welke tips gaan jouw helpen? Neem ze op in jouw plan van aanpak.

Succes vieren en jezelf belonen

Heb je een tussenstap van je doel bereikt? Sta daar bewust bij stil en geniet ervan! Beloon jezelf met iets leuks. En geniet van de complimenten van je coach, vrienden of familie. Dit vergroot je motivatie, plezier en vertrouwen om verder te gaan. Deze beloningen helpen je doorzetten.

Welke beloning ga ik me wanneer geven? Noteer die ook alvast in je agenda.

Beloon jezelf gelijk na het behaalde resultaat. Dan is het effect het grootst. Jezelf belonen voelt misschien wat gemaakt en nep. Maar hoe meer succes je ervaart?
Hoe meer het gedrag zelf ook als een beloning voelt. Misschien heb je dan een extra beloning helemaal niet meer nodig om het vol te houden