Ga naar de inhoud

Scholingsaanbod

De cursus is nuttig voor iedereen die werkt met individuele cliënten/patiënten en/of groepen, met aandoeningen aan het centrale zenuwstelsel en die binnen zijn of haar vakgebied aanvulling en verrijking zoekt naast bestaande behandelmethoden. Denk daarbij aan werkvelden als de gezondheidszorg (ziekenhuizen, revalidatiecentra, eigen praktijken) en het onderwijs (remedial teachers, coaches).

De opleiding tot RGM-practitioner bestaat uit twee delen: de introductiecursus en de vervolgcursus met certificering. Na afronding van de vervolgcursus heeft men voldoende handvatten om een gevarieerd programma samen te stellen voor alle denkbare doelgroepen. Om gecertificeerd RGM-practitioner te worden, is het noodzakelijk om beide te volgen. De vervolgcursus moet binnen een jaar na het volgen van de introductiecursus worden voltooid.

Er bestaat nog een derde en laatste stap, de verdiepingscursus. Deelname hieraan is voorbehouden aan practitioners die vertrouwd zijn- en ervaring hebben met de methode. Deze cursus geeft een verdere verdieping van de RGM.