Ga naar de inhoud

Digitale hulpmiddelen

 • Activity Trackers
 • BioCheck – De BioCheck-app laat je herstelvermogen in rust en de belastbaarheid zien. Daarbij berekent en begeleidt de app op welk niveau je moet trainen waarbij je lichaam het meest in balans is. Tot slot leer en meet je hoe je na (in)spanning kan ontspannen door middel van de juiste ademhaling.
 • Connect & Run – Een online hardloopprogramma waar de focus ligt op ontspanning, minder stress en meer plezier.
 • Fitavie – Deze app richt zich op ouderen (en zorgverleners & mantelzorgers) die zolang mogelijk vitaal genoeg willen blijven met als doel langer thuis wonen. Fitavie is de coach die u elke dag helpt bij bewegen. En dat op een leuke en gerichte manier. U geeft aan welke dagelijkse activiteiten belangrijk zijn om te doen en te blijven doen. U geeft aan wat de (on)mogelijkheden zijn en Fitavie maakt automatisch een uitdagend en leuk programma…… op maat!
 • Fitzz-all – Wij helpen jou gemotiveerd te blijven om jouw gewenste leefstijlverandering te bereiken. Dit doen we door deze verandering leuk te maken. Dit doen wij op een vernieuwende manier. Samen met inhoudsdeskundigen hebben we hiervoor een serie uitdagende challenges ontwikkeld op het gebied van voeding, ontspanning, beweging en persoonlijke ontwikkeling.
 • Hardlopen met je smartphone
  Zie verder ook het overzicht van diverse hardloop app’s
 • Hardlopen met Evy is een app bedoeld voor mensen die eigenlijk nog nooit eerder hebben hardgelopen of dit al een hele lange tijd niet hebben gedaan en niet weten waar ze moeten beginnen. Lees meer over de voor- en nadelen van deze ‘Start to Run’- app in het uitgebreide artikel hierover op HappyHealthy.
 • I-ACT, app die mensen na depressie helpt activeren.
 • Muva Game is een beweegapp speciaal gemaakt voor mensen met een psychische kwetsbaarheid en hun vrienden, familie en hulpverleners.
 • Ommetje-app van de Hersenstichting helpt je om elke dag een wandeling maken te maken voor je fysieke en mentale gezondheid. Het helpt je ook te onthaasten en verbetert je creativiteit. Je kunt in de app ook met vrienden, familie of collega’s een eigen wandelcompetitie starten. Hierdoor kan je op een leuke manier samen wandelen, zonder dat je op de dezelfde locatie bent. Zo motiveer je elkaar om dagelijks een Ommetje te maken.
 • Personal Body Plan is je personal trainer, voedingsdeskundige en lifestyle coach in één..De kernelementen gedrag, voeding, training en herstel staan centraal en zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden als je resultaat wil behalen én behouden. We hebben verschillende Personal Body Plans voor verschillende doelen.
 • Running coach: Heb je een sportoutfit en (draadloze) oortjes klaarliggen? Dan kun je gelijk aan de slag met de audiocoach van hardlopen.nl van de Atletiekunie. Met deze trainingen bouw je verantwoord op via een haalbaar trainingsschema (6 weken 3x per week trainen). Er wordt je verteld wanneer je mag wandelen, versnellen, vertragen of stoppen. Tussendoor word je aangemoedigd en krijg je handige tips. Kies de streefafstand die bij jou past (3, 5 of 10km), of je met of zonder muziek wilt lopen en ga gelijk van start!
 • SamenGezond: De gezondheid app van SamenGezond is de digitale gezondheidscoach die je inzicht geeft in je gezondheid en je helpt iedere dag gezonde keuzes te maken. Jouw persoonlijke fitscore in de app laat zien hoe je het doet en of je nog kunt verbeteren. Met behaalde activiteiten en doelen verdien je punten die je kunt besteden in de webshop.
 • Wandel.nl app: met de Wandel.nl app heb jij jouw persoonlijke wandelagenda altijd bij de hand. Tijdens de coronacrisis ontvang je in de Wandel.nl app drie keer per week een tip om in beweging te blijven. Zodra er weer evenementen kunnen plaatsvinden, kun je via de app naar georganiseerde wandeltochten zoeken die bij jou passen
 • WeFitter verhoogt de vitaliteit en lichamelijke en mentale gezondheid van deelnemers door ze uit te dagen en te belonen.. Door groepschallenges, heel eenvoudig te installeren software en stimulerende opdrachten. Eventueel gekoppeld aan een traject of thema van jouw organisatie, verbeteren we ook de interne samenwerking en het groepsgevoel.
 • Zombie rungame

Mocht jij nog een app kennen die niet hierboven genoemd staat, mail ons dan jouw tips via info@bewegenvoorjebrein.nl