Ga naar de inhoud

Beweeg/sportprojecten

Sporten is gezond! Voor mensen met een hersenaandoening is beweging noodzakelijk, maar niet altijd vanzelfsprekend. Door de vele prikkels van drukte en geluid, is sporten soms lastig voor mensen met een hersenaandoening.

De Hersenstichting maakt zicht daarom sterk voor een toegankelijk en passend sportaanbod voor mensen met een hersenaandoening. Zij werken samen met reguliere zwembaden en erkende sportscholen zodat óók mensen met een hersenaandoening in een prikkel-vriendelijke omgeving en met veel persoonlijke aandacht en begeleiding kunnen bewegen.

Meet me at the Gym

Onder de noemer Meet me at the Gym stimuleert de Hersenstichting mensen met hersenaandoening om weer naar de sportschool te gaan. Het project stelt fitnessorganisaties in staat om kennis en vaardigheden aan te leren om de doelgroep met hersenletsel veilig en effectief te begeleiden. Dit doen zij in een speciale cursus tot bewegingsdeskundige NAH (niet-aangeboren hersenletsel). Er zijn tientallen beweeglocaties door heel Nederland waar mensen met NAH kunnen sporten. Daartoe werken ze samen met erkende sportscholen van NL Actief.

Kijk of er een beweeglocatie bij jou in de buurt is. Selecteer bij doelgroep ‘niet-aangeboren hersenletsel’

Zwemmen met NAH

Dankzij een subsidie van de Hersenstichting worden er in zwembaden in Nederland speciale NAH-zwemuren aangeboden. Het zwemmen is geschikt voor en het verbeteren en onderhouden van kracht en motoriek. Naast het sportief bezig zijn, biedt NAH zwemmen ook lotgenotencontact. Tijdens het zwemmen word je begeleid door een ervaren bewegingsagoog. Het NAH zwemmen is bedoeld als opstap naar het reguliere zwemaanbod.

Bekijk of er een zwemlocatie bij jou in de buurt is!