Ga naar de inhoud

Beweeginterventies

Specifieke beweeginterventies voor mensen met NAH zijn:

 • Boksen voor mensen met NAH
  Waarom de combinatie cognitieve fitness en boksen?
  Bewegen zorgt er namelijk voor dat nieuwe hersencellen worden aangemaakt (neurogenese). Bewegen stimuleert bovendien de groei van het aantal verbindingen tussen hersencellen en het bevordert de mogelijkheid dat hersendelen functies van andere delen van de hersenen overnemen.
  Dit wetenschappelijke inzicht staat aan de basis van Cognitieve Fitness, een unieke beweegmethode die fysieke inspanning (boksen) combineert met cognitieve uitdaging en bewuste ontspanningsoefeningen.
 • Brain Gym
  Brain Gym® bereidt het lichaam op een doeltreffende, leuke manier voor op effectief leren. Het programma bevordert de motivatie, het plezier in leren en verbetert diverse vaardigheden. De oefeningen zijn gericht op het stimuleren van de samenwerking tussen de beide hersenhelften en ze zorgen voor meer ontspanning tijdens het leren.
 • Cognitieve Fitness
  Een neurowetenschappelijk onderbouwde en onderzochte methode die gericht is op het gezond krijgen en houden van onze hersenen / het behoud en de verbetering van zowel de fysieke als cognitieve vitaliteit. De methode combineert fysieke inspanning met intellectuele uitdaging en maakt gebruik van bewuste ontspanning.

 • Ronnie Gardiner Methode
  Een vrolijke, gestructureerde, multi-sensorische oefenmethode voor de hersenen, waarbij ritme en muziek worden ingezet om beweging, spraak en cognitie te stimuleren. Doordat er meerdere hersengebieden tegelijkertijd geactiveerd worden (o.a. zien, horen, motoriek, spraak, geheugen) is het een enorm sterke manier om de conditie van de hersenen te verbeteren.